ОбществоРегионалниСамоков

Депутатът Васил Зашкев постави въпрос за лошото състояние на пътя Самоков – София

„Самоков 365“

Самоковският депутат Васил Зашкев постави въпроса за лошото състояние на пътния участък Самоков – София от парламентарната трибуна по време на петъчния парламентарен контрол. Зашкев влезе в 47-о НС като кандидат от „Демократична България – обединение“ в края на миналата година. Той е член в Комисията по туризъм и в Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Питането си народният представител отправи към министъра на МРРБ Гроздан Караджов. Като поясни, че пътят е много натоварен, особено през почивните дни, защото е водещ към курортите Боровец и Мальовица. Когато се говори за цялостен ремонт става въпрос за свлачищата. Зашкев определи пътната отсечка като „смъртоносен участък“. „Какви мерки се предвиждат за трайната реконструкция на пътя Самоков – София и заложени ли са средства за него в бюджета за 2022 г.?“, попита Васил Зашкев.

Въпросът на местния депутат идва след като наскоро отново бе регистрирано свлачище на пътя Самоков – София, което наложи затварянето му , затрудняването и отбиването по обходни маршрути, на всички, които ежедневно пътуват и работят в столицата.

Министър Гроздан Караджов отговори на питането като подчерта, че когато става дума за основен ремонт и за укрепване на свлачища са необходими първо тенически строител, документация и разрешение за строеж. За пътя Самоков – София няма проектна документация. И допълни, че през 2022 година ще започне проектиране на тези сложни противосвлачищни съоръжения.

Утре предстои заседание при областният управител на София област. На работната среща ще бъде обсъдена темата за състоянието на стената на язовир Бели Искър. В нея ще вземе участие и депутатът Васил Зашкев.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close