Регионални

Депутатският стол на Бат Сали се заклати

Главният прокурор Цацаров поиска снемане на имунитета му

„Самоков 365”

bat sali_cr1Днес главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от парламентарната група на Политическа партия „Движение за права и свободи“ Александър Методиев, известен като Бат` Сали, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

При извършена от прокурор от Софийска градска прокуратура предварителна проверка са събрани данни за това, че на 1 май 2016 г. в гр. Костенец народният представител Александър Методиев е извършил две престъпления от общ характер – противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си, при условията на продължавано престъпление и хулиганство.

По данни, народният представител от гр. Самоков, известен като футболист, а впоследствие и като депутат, е извършил няколко нарушения в рамките един ден. Пътувайки по посока гр. Костенец е предприел забранено изпреварване. Органите на реда са видели нарушението и са опитали да спрат колата на депутата, който изобщо не си направил и труда да спре, а продължил по пътя си. След известно време на същия пътен участък униформени полицаи спират бус с роми и установяват, че един от тях няма документи за самоличност. След пазарлъци става ясно, че са хора на Сали. Следва обаждане до него. Той се връща обратно и започва разправия с полицаите, показване на депутатската карта, заплахи и позвъняване на началника на РУ  на МВР Костенец. От своя страна началникът на РУ Васил Попов отговорил, че органите си вършат работата и не е редно да се спъва дейността им.

Потърсихме Александър Методиев за коментар дали и доколко тези неща са достоверни на истината и дали подобно държание отговаря на един български политик, но той не вдигна телефона си.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close