ПолитикаРегионалниСамоков

„Демократична България“ със силна подкрепа в областта и Самоков, Васил Зашкев се нареди на втора позиция по преференции

„Самоков 365“

Обединение Демократична България /Да, България, ДСБ, Зелено движение/ постигна високи резултати в София област и в Община Самоков.

В областта се нарежда на четвърта позиция, след ГЕРБ – СДС, ИТН и БСП. Общият брой гласове са 7034. В Община Самоков Обединеното синьо пространство е пета  политическа сила, след ДПС. Но така или иначе успя да реализира подкрепа от 1180 гласа, което е значително повишение спрямо изборите през април. В изборите на 11 юли се включи като част от листата за 26 МИР областният председател на ДСБ Васил Зашкев.

„Изключително съм доволен, че независимо от ниската избирателна активност подкрепата за „Демократична България“ се увеличи. И тук е моментът да изкажа своята благодарност към всички, които подкрепиха листата на Обединение „Демократична България“. Благодаря конкретно на самоковци, на всички тези близо 1200 души, което е с няколко стотин човека повече спрямо миналите избори. Искам да благодаря и на тези, които са гласували преференциално лично за мен“, сподели пред „Самоков 365“ Зашкев.

Васил Зашкев от три десетилетия подкрепя синята идея. На изборите на 11 юли той събра 730 преференции, което го нареди на второ място в листата. Той има реален шанс да стане депутат в 46 Народно събрание. Това ще стане факт, ако водачът на листата за София област д-р. Александър Симидчиев влезе в парламента от 25 МИР София град.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close