ОбществоРегионалниСамоков

ДВГ „Медени звънчета“ – лауреат от радиоконкурс на БНР

„Самоков 365“

Детска вокална група „Медени звънчета“ към ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ e лауреaт от радиоконкурса „Млади фолклорни таланти“ на БНР. Това им даде възможност да участват в Гала концерт, заедно с представители от музикални училища от Широка лъка, Котел, Плевен.

„Млади фолклорни таланти“ е единственият конкурс в националния радиоефир за народна музика с участие на млади певци и инструменталисти. То се излъчва по програма „Хоризонт“ в предаването „Рано в неделя“. В конкурса могат да участват деца с любителски и професионални записи на възраст от 3 до 18 години, разделени в три категории. За това, кои ще са отличените решават радиослушателите, които гласуват за отделните предложения. ДВГ „Медени звънчета“, под ръководството на Даниела Георгиева, спечелиха аудиторията със своето изпълнение и се класираха сред любимците и участниците в Гала концерта.

Всяка година се провежда концертът „Млади фолклорни таланти“ в Първо студио на БНР с лауреатите от конкурса, в който изява получават всички желаещи първенци и подгласници. Наградита за победителите са професионални записи в БНР.

С това не приключват успехите на талантливата вокална група. Съвсем наскоро те участваха в запис по БНТ за предаването „Иде нашенската музика“, което ще се излъчи на 10.06.23 г. /събота/. Наред с това очакват поредното си отличие – специална награда от Трети онлайн конкурс „Светлини и таланти“.

„Тази година бе много силна и успешна за вокалната група. Мога да кажа, че вече се е сформирало едно здраво ядро от певици. Това ми дава база и увереност за организирането на 30-годишния юбилей на „Медени звънчета“ догодина“, сподели ръководителят на групата Георгиева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close