Спорт

Два клуба в борба за Наско Петров

Христиана Видинова

В началото на седмицата два клуба от Италия отправиха оферти към българчето Атанас Петров за промяна на тима, в който се състезава.

Това се случи след втория кръг от „Купата на региона“ за момчета и момичета до 10 и до 12г. Провеждането на надпреварата бе отложено с 1 ден заради лошите метеорологични условия и вместо в събота, се състоя в неделя в Киеза ин Валмаленко. Участие взеха над 170 състезатели в дисциплината слалом.

Слаломът с големи колове при родение 2005-2006 година бе първо за Наско Петров. Българчето стартира под №83, но при спускането той изхвърча от трасето заради неравностите.  Въпреки всичко, Атанас  не се отказа, върна се на трасето и успешно финишира. Това отдалечи детето чудо от челната тройка и зае 12-о място.

Петров продължава да предизвиква интерес в местните ски специалисти. Те са впечатлени от скоростта, която развива по трасето и успява да финишира сред лидерите, въпреки че е най-малък в групата си.

Победата в неделя грабна състезателят на Мадезимо – Гиакомо Панцери. Наставникът на тима се допитал до Наско дали не иска да се състезава за техния отбор.

„Дойде при мен и ме попита дали аз съм мита Петров и дали искам да тренирам в неговия отбор. Аз обаче му казах, че за сега се чувствам добре в „Ливиньо”. После и децата от „Бормио” ме поканиха да отида в техния тим”, сподели за Viasport.bg българският ас.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close