Спорт

Два златни медала, едно сребро и четири бронза спечелиха борците

borbaМариян Гребенчарски

На 07.02.2015г. в град София, в зала „Универсиада”, се проведе държавното лично първенство, по класическа борба за юноши. Участваха 147 състезатели от 25 клуба.

Самоковци за пореден път се представиха повече от достойно и завоюваха 2 златни отличия, едно второ място, четири бронза и четири пети места. Шампиони в категориите си станаха Владимир Стойчев (74кг.) и Евгени Генчев (96кг.). Евгени на финал срещна Олег Стоянов, който до скоро се състезаваше за „Рилски спортист”, но сега е в „НСА-Академик”. Трето място в същата категория до 96кг. спечели Петьо Генев, който в спора за бронза надви друг самоковец Йордан Славев. В една от леките категории, до 55 кг., Валентин Димитров загуби на финала от Йото Христов от „Локомотив”. Иван Георгиев не успя да стигне до бронза, като загуби малкия финал от съименика си Иван Николаевич „Бургас”. В категория до 84кг. имаше също интересни схватки, Марио Стоянов остана на крачка от медала, като загуби в спора от Денислав Златев от „ЦСКА”. Трети в същата категория стана Николай Иванов.

Въпреки златните медали, двете купи за най-техничен и най-резултатен състезател не бяха присъдени на самоковец. Най-техничен състезател на състезанието стана Кирил Милов, категория до 84кг., СК Борба „Левски” София, а призът за най-резултатен борец отиде при Дейвид Димитров, категория до 66кг., СК Борба „Слава” Монтана.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close