ОбществоРегионални

Да подадем ръка на Асен

Самоков 365

Калин, Христо, Красимир, бебето Мартина и още и още… Десетки самоковци станаха съпричастни към имената на тези хора с нелека съдба, но събрали в себе си сила и воля за живот. Последната благотворителна кампания, състояла се само преди няколко дни беше в помощ на 41-годишният Божидар Етрополски.

Още един мъж от Самоков на същата възраст – Асен Тотев се нуждае от нашата молитва, подкрепа и протегната ръка. Преди девет години екип хирурзи от болница „Лозенец” му извършва животоспасяваща трансплантация на бъбрек като донор става неговата майка. Цялото семейство си отдъхва и решава, че двегодишната сага с мъките по болници е приключила. Уви, 9 години по-късно кошмарът се повтаря отново. Преди една седмица на рутинни изследвания в Александровска болница установяват, че присаденият бъбрек не функционира. Асен се нуждае от нова спешна трансплантация. Сумата, необходима за операцията – около 100 000 лв. е непосилна за семейството. 657 евро са събрани до момента от дарителската кампания в платформата Helpkarma и 2210 лв. от кутиите, поставени на мача „Рилски спортист” – „Левски Лукойл” в неделя. Учениците от СУ „Отец Паисий” също протегнаха ръка и организираха благотворителен базар в помощ на Асен, от който събраха 205 лв.

Той е женен, баща на 9-годишно дете. „Нека запазим топлотата на семейството им и нека не губим една детска усмивка безвъзвратно! Да спасим един човешки живот навреме и напук на болестта да види детето си как расте!” – призовават близките на Асен. В църквата „Успение Богородично” беше първата поставена кутия. След това последваха и много други, разположени на различни места в града. От „Бъди човек” също подкрепиха дарителската кампания, напомнайки, че да бъдем хора не е никак трудно. „Да можеш само обич да дадеш, приятел да избавиш от заблуда, хляб от честен труд да изядеш…В труден миг ръката да протягаш уверен слабия да окрилиш. Макар да си прашинка в Безкрая с вяра в дните бъдни да вървиш. Да можеш с усмивка лъчезарна в душата да отглеждаш доброта, дори на неприятел да прощаваш и гордо да преминеш през света”. Да подадем ръка на Асен. Ако и вие искате да отворите сърцата си, може да го направите чрез дарителската сметка BG46UBBS80021059937830 , BIC CODE – UBBS BGSF , титуляр : Асен Антонов Тотев или в някоя от кутиите, поставени в града.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close