Злободневно

Данъците за следващата година – без промяна

20151217_092844Анелия Балабанова
В четвъртък, 19-ти декември, се проведе поредното заседание на Общински съвет – Самоков, което е последното за годината. Акцент в него бяха таксите и данъците за следващата година. По време на обсъжданията стана ясно, че промяна в налозите няма да има и те остават в същия размер, както и досега. Отново е предвидена възможност за плащане на вноски – от 1 март до 30 юни и от 30-ти юни до 31-ви октомври.
Данъкът върху превозните средства е леко завишен, в сравнение с предходната година, но отново е в близост до долните граници, заложени в закона за местни данъци и такси. Няма промяна при автомобилите в категориите до 35 киловата, в тази от 35 до 50 киловата. По-скъп данък ще заплащат автомобилите в категориите от 55 до 74 киловата и тези от 75 до 110 киловата. Очаква се приходът през 2016 от данъка върху превозните средства да се завиши с 10 хил. лв., в сравнение с предходната и да стане 900 хил. лв.
Общинските съветници гласуваха промени в Наредба 12, обект на която са общинските такси и услуги. Повечето от тях засягаха Общинския хотел „Арена”. Например едно посещение на джакузи става от 5 на 6 лева. С по-един лев се увеличава и ползването на басейна от възрастни /от 4 на 5 лв./, ползването на сейфа за 24 часа, който от 3 става 4 лева. Промяна има и в заплащането на ползваните помещения за настаняване и др.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close