КултураОбщество

Дамска вокална група „Самокови” – сребърни медалисти

Зоя Станкова

hisaryaОзарена от блясъка на сребърния медал се завърна от Хисаря Дамска вокална група „Самокови” при Читалище-паметник „Отец Паисий-1859”, взела участие в V Балкански шампионат по фолклор “Евро фолк – Жива вода 2016”.

Редом с медала групата получи диплом в категорията за обработен фолклор и званието „Балкански вицешампион”, както и се нареди сред лауреатите във фестивала.

Организаторите на V Балкански шампионат по фолклор дадоха на дамската вокална група и препоръка „достойни да представят българските народни изкуства в Европейския шампионат по фолклор „Euro Folk” в Несебър и Слънчев бряг.

Здравка Петрова, изпълнила индивидуално песента „Двама братя делба делили”, и тази година бе отличена като лауреат на фолклорния шампионат, провел се в рамките на 2-12 юни, с участието на множество фолкорни повчески и танцови състави.

Ръководството на Читалище-паметник „Отец Паисий-1859” изказва своята благодарност, че групата работи всеотдайно и сърцато, че съхранява родния фолклор и представя отлично институцията при всяко тяхно участие.
Желаем им още много творчески успехи, да бъдат здрави и все така да ни карат да се гордеем с тях!

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close