ОбществоРегионалниСамоков

„Големите гайди“ и оркестър „Щуро маке“ ще забавляват посетителите на тазгодишните Чакърови тържества

„Самоков 365“

Задава се осмото издание на Чакърови тържества. Поради пандемията миналата година и забраната от събирането на много хора на едно място празниците бяха отменени.

Организатори на събитието с патриотична насоченост са местните войводи от Клуб на любителите на историческото оръжие „Чакър войвода“, с подкрепата на Община Самоков. Честванията се превърнаха в традиция, събираща на едно място гости от близо и далеч в местността “Чакърови поляни” край Самоков. Те се провеждат в края на месец юли, а тази година ще са между 23-24.07.21 г. /петък и събота/.

В петъчния ден /23 юли/ от 18:00 часа ще започне посрещането на участницие, организирането на палатков лагер, ще има хайдушки огън и музика. На следващия ден от 10:30 часа започва същинската програма, като нейният старт ще бъде даден с тържествена церемония по откриването с участието на „Големите гайди“, които идват от гр. Смолян. За 11:30 часа е планирана историческата въстановка с жива картина за делото на Чакър Войвода, в която участват патриотични клубове от цялата страна. На място за участници и гости на събитието ще има приготвен курбан. Той ще бъде раздаден за здраве. Програмата включва народни борби с атрактивни награди. А от 13:00 часа ще бъде фолклорният концерт с участието на оркестър „Щуро маке“ и народната изпълнителка Ирина Паскалева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close