Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Габриела Стоянова със златен медал от международен конкурс за компютърна рисунка

„Самоков 365”

Шестокласничката от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” Габриела Стоянова взе златен медал от юбилейния Десети международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници”, провеждащ се в гр. Хасково.

Габриела се представи с рисунка на тема: „Тъпан бие…”, вдъхновена от нейното любимо хоби – народните танци и съответно народната музика. В конкурса за призовите места се състезаваха 642 рисунки, 827 колажа и 402 творби от чужбина.Организатори на събитието са Община Хасково, Фондация “Еврика”, компютърна школа “Вале” и хасковското читалище. В конкурса право на участие имат деца и младежи от 4-27 години, разделени в 8 възрастови групи. Габи е в четвърта възрастова група, 11-12 – годишни. Целта е децата и младите хора да открият магията на дигиталната графика и живопис, да нарисуват света през своите очи и да предадат своите чувства, настроения и вътрешни изживявания.

Лауреатите получиха своите отличия лично от еврокомисаря Мария Габриел на тържествена церемония, провела се на 3 май в залата на ОНЧ „Заря – 1858”, Хасково.

Това е трето участие на възпитаници на ОУ „Митр. Авксентий Велешки” в конкурса за компютърна рисунка и колаж и трето отличие. В осмото и деветото издание награди получиха съответно Стефания Николова и Моника Попова. Ръководител на талантливите ученици е Елина Даганова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close