Любопитно

В търсене на депутатското кюфте. Мит или реалност ?!

kufteАнна Манова

Парламентът – място на сблъсък на различни партии, личности и идеи. Но в стола всички са равни. Няма как, попадайки в кулоарите, да не изпиеш по една напитка в парламентарното кафе, ей така, за да усетиш обстановката, пък и да видиш как властимащите също са хора и с кафето могат да спуснат и някой сандвич, да прегледат пресата и да поговорят на извънпарламентарни теми. Нищо не сте видели ако не отидете да хапнете в парламентарния стол. До него имат достъп всички, които вече чрез акредитация или журналистическа карта или по друга работа са преминали през сериозния контрол на входа и все пак са успели да влязат.

И там, в стола, е доста интересно – любезна касиерка ще ви предложи основно ястие, салатка, подходяща за него и дори напитка. А какво разнообразие от блюда цари – можете да хапнете атрактивни неща като свински ноазинки, панирана акула, пиле в сладко – кисел сос и традиционните задушени картофи, зеленчуци, айран, таратор. Като цените са повече от символични и дори трудно надхвърляха сумата от 2.50 – 2.70 лв. Направо за 3.00 лв. можеш да си хапнеш доста доволно. На фона на 4-цифрените им заплати, това си е направо без пари.

Но къде е прословутото депутатско кюфте? Нямаше го в менюто и не можахме да разберем колко струва всъщност. Причините може да са чисто прозаични – от това напълно да е омръзнало на депутатите или просто да не е толкова атрактивно, колкото другите хранителни изкушения. Или просто този ден е отсътвало от менюто / най- вероятната причина /. Оказа се, че то не е изкушило и нашите самоковски представители в Парламента, и те не са го пробвали до този момент, нищо че са близо два месеца в управлението на държавата. Това определено не е болка за умиране, предвид това, че половината от тях дори не са достигнали и до парламентарната трибуна, но има време за всичко и за кюфте, и за реплика, само дано остане търпение на народа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close