Боровец

В спортен клуб „Боровец“ се готвят за още купи „Надежди“

Спортен клуб „Боровец“ е създаден през сезон 2013/14, а вече е един от най-успешните в страната. Треньорите се надяват да възпитат бъдещи световни шампиони, а децата работят усилено и печелят медали и купи. В клуба са картотекирани 23 момчета и момичета от 4 до 12 клас и един студент. В момента е обявен прием на нови състезатели и през зимата на пистите ще излязат още нови състезатели.

Треньори в „Боровец“ са Любослав Банков, Георги Маджарски и Атанас Атанасов, които работят с финансовата подкрепа на „Бороспорт“ АД. Усилията на екипа се отплащат щедро: през последните години децата печелят все повече купи „Надежди“, които отчитат класирането на бъдещите звезди през сезона. През зима 2016/17 трофея взе Антон Томов, а Ева Вукадинова изпусна купата заради падане в последния старт. От тази година двамата са в Б-националния отбор на България по ски алпийски дисциплини и са сред състезателите, подпомагани от фондация „Петър Попангелов и приятели за Боровец“. Тренират с националните отбори, водени от националните треньори. През новия сезон им предстоят участия в международни състезания, валидни за FIS и ще имат шанс да спечелят точки за ранглистата на Международната федерация по ски.

Сред най-добрите състезатели на „Боровец“ е и Георги Околски. До миналата година той също беше част от Б-националния отбор, а от тази зима ще тренира отново с клуба. Амбициите му за пробив в международните ски обаче не са намалели ни най-малко.

Лято 2017 за „Боровец“ мина в тренировки в спортното училище в Самоков. Всекидневните занимания дават резултат и на лятното републиканско първенство по ски алпийски дисциплини в национална спортна академия „Васил Левски“ момчетата и момичетата заеха челните места. Първенството се проведе на 23 и 24 септември, а децата бяха подложени на тестове, показващи бързина, отскокливост, взривна сила, ловкост и координация.

“С нетърпение чакаме зимата, за да тренираме на сняг” – каза треньорът на клуба Любослав Банков. – „Занимаваме се всеки ден, без неделя. От „Бороспорт“ ни предоставят безплатни карти, а екипировката се осигурява от клуба и от родителите. Работим с много енергия, защото всеки спорт е важен за децата, а ските се практикуват високо в планината – на чист въздух и сред природата. Учим момчетата и момичетата на самостоятелност, а след това със сигурност ще им бъде по-лесно да се оправят в живота. Искаме да възпитаме бъдещи шампиони, а през предстоящата зима – да имаме добри резултати и да вземем няколко купи „Надежди“.“

Първото състезание на сняг за скиорите от клуба ще бъде на 19 и 20 декември. Треньорите и децата се надяват зимният сезон в Рила да започне най-късно в началото на декември, за да се подготвят за надпреварата. В края на октомври ще се проведе традиционният лагер в Хинтертукс, Австрия. Клубът го организира всяка година и няма да пропусне и 2017-та, като този път получи финансова помощ и от фондация „Петър Попангелов и приятели за Боровец“.

*Информацията е предоставена от Marketing Departament Borosport

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close