Регионални

В ПТГ „Никола Вапцаров“ отбелязаха Деня на Европа

Жанета Димитрова

На 8 май учениците от „Никола Вапцаров“ отбелязаха с тържество в зала „3 март“ – Деня на Европа. Организатори на мероприятието са учителките Евелин Заркина, Деси Войникова, Виолета Кашъмова и Веско Бързанов. Специален гост бе народният представител Валентин Милушев.

Приветствие към всички гости отправи мажоретният състав към училището, а начало на програмата бе поставено с  българския химн. Презентация, подготвена от ученика Пламен Николов, запозна присъстващите с историята на Европейския съюз. Изпълнителката, възпитаничка на професионалната гимназия – Елена Несторова, внесе настроение с изпълнение на песента „Любов без граници“.

Програмата продължи с информация за българското председателство в ЕС, поднесена интересно. Водещите на тържеството не изпуснаха възможността и зададоха редица въпроси на Валентин Милушев за работата му като народен представител.

„Бил съм в 90% от страните членки на ЕС и ви уверявам, че няма по-хубаво място от България“, оживи патриотичния дух в залата Милушев.

Забавен  тематичен скеч създаде настроение и разсмя публиката. Момичета, облечени в народни носии представиха знамената на държавите членки на ЕС и интересни неща за всяка от тях. По традиция празникът завърши с народен танц в изпълнение на фоклорната група към училището, с ръководител Стоян Димитров.

Директорът на ПТГ „Никола Вапцаров“ – инж. Георги Велев, отрави своя поздрав и благодарност към всички участници и специално към Валенти Милушев за това, че отново бе част от празник  на училището.

Дни преди Деня на Европа, ПТГ “Никола Вапцаров” се поклони пред паметта и делото на Гоце Делчев, който е бил ученик в  Самоковското железарско училище.  Поставен бе паметен знак на сградата на училището.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close