Седмицата

В очакване на парите от Европа

IzlojbaСамоков 365

Туристическият информационен център към община Самоков е домакин на изложбата „Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020”. Целта на инициативата е да внесе повече яснота относно възможностите за финансиране, което би било от полза за всички заинтересовани лица. Подобни изнесени приемни, организирани от ОИЦ-София имаше и на други места от областта – Етрополе, Правец, Ботевград. Те са отворени за хора с добри идеи, но без налични средства за тяхното осъществяване.

Целта на специалистите от Областния информационен център е точно такава – да бъдат близо до бъдещите ползватели на пари от европейските фондове и да ги подкрепят със своите съвети и препоръки – в областта на икономиката, проектите за фермери, селският туризъм и още много други. Кампанията се осъществява в цялата страна, на територията от 28 информационни центъра. Както е известно предишният договорен програмен период за финансиране изтече през 2013 г.

До старта на новия, който е с продължителност до 2020 г. се получи известно забавяне и се очаква същинската работа да започне едва в началото на 2015. Закъснението има и известен положителен ефект, тъй като ще има повече готови проектни предложения.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close