ОбществоРегионалниСамоков

В ОбУ „Неофит Рилски“ с различни активности, свързани с рециклирането

„Самоков 365“

Във връзка със Световния ден на рециклирането 18.03.2021 г. в ОбУ „Неофит Рилски“ се организираха разнообразни дейности. Сцената се превърна в интерактивно място за обучение и изложба.

Вниманието грабват интересно направените от г-жа Латинка Шейнова под формата на човечета видовете контейнери, те приканват всички деца да погледнат по – различно на събирането на отпадъци по забавен и интересен начин. Учениците се запознават на място със знаците на рециклирането и полезните правила за разделно събиране. Във всички класове се представя специално подготвена презентация „Възможности за опазване на нашата природа” в комплект с брошурата на Еко пак за разделното събиране и табло със знаците на рециклирането.

 

 

Една от дейностите е изложба от изделия, изработени от отпадъчни материали. Всички обединения организираха работилници за арт- инициативи, посветени на нуждата от рециклиране. Фоайето пред дирекцията грейна от многобройните красиви творения. Оживяха животинки, цветя, пеперуди. Децата разбраха, че отпадъците могат да бъдат полезни, когато се употребяват правилно. Всички класове излязоха в уречения ден подготвени със ръкавици и чували и направиха почистване на дворното пространство. Учениците оцениха труда на хората, които се грижат за хигиената на училището и дадоха обещание да пазят по добре мястото, където учат и прекарват свободното си време. Материалите от събитието ще бъдат изпратени на инициатора на инициативата сдружение “Бъди активен”.

В инициативата по рециклиране се включиха и учениците, които са в онлайн обучение. Пример за това са 5 б клас, под ръководството на Иванка Николова. Макар и в обучение от разстояние и в електронна среда те успяха при домашни условия да вдъхнат нов живот на отпадъчните материали. Учениците претвориха отпадъци от домакинството в нещо креативно. В часа на класа гледаха презентация „Да запазим Земята чиста! Отпадъците от опаковка“, след това сътвориха прекрасните неща.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close