Обща категорияРегионалниСамоков

В ОбУ „Неофит Рилски“ отбелязаха Европейския ден на спорта и събираха разделно отпадъци

„Самоков 365“

В ОбУ „Неофит Рилски“ отбелязаха Европейския ден на спорта в училище и събираха разделно отпадъци този петък /25 септември/.

Спортното събитие, което се състоя в двора на учебното заведение, премина под мотото „Бъди активен“. Европейският ден на спорта в училище е част от мероприятията за отбелязване на Европейската седмица на спорта, а директорите на училищата насърчават учителите по физическо възпитание и спорт да участват в събитието. Новият директор на училището Евтимия Босева бе част от активностите.

Европейският ден на спорта в училище се провежда под формата на организиране на различни дейности /спортни състезания, танци, демонстрации/, в които да бъдат включени ученици, преподаватели, родители и други участници в рамките на минимум 120 минути.

Инициативата дава възможност на училищата да популяризират физическото възпитание и спорт в училищата, да създадат условия за забавление чрез физическа активност за младите хора, да подобрят общественото здраве чрез въвеждане на методи за учене през целия живот и да засилят участието и развитието на социални умения сред учениците. Спортното събитие в ОбУ „Неофит Рилски“ се проведе под формата на щафетни игри и упражнения. Учениците се забавляваха и спортуваха. А преподавателите по физическо възпитание подчертаха, че чрез спорта се подобрява психическото здраве на децата.

В рамките на същия ден се проведе и още една интересна инициатива в учебното заведение, а именно кампанията „Чисто училище“. Тя премина под мотото: „Боклукът няма да скочи сам в кошчето“. Темата е изключително актуална, а по този начин се възпитават у децата отговорност към околната среда и опазването и чиста. Учениците събираха разделно отпадъци и играха.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close