Слайд категория

В НУ „Станислав Доспевски” 330 деца ще се обучават целодневно

Stanislav Dospevski330 момичета и момчета от НУ „Станислав Доспевски”, разпределени в 17 паралелки и 15 ПИГ ще се обучават целодневно през новата учебна година. До обяд малчуганите усвояват знания и умения под наставленията на своите класни ръководители, а следобед с тях работят възпитатели. Предвидени са два часа организиран отдих и спорт. През това време децата играят на воля и обядват. След почивката, идва ред на уроците и домашните за следващия ден. Те са съпътствани от занимания по интереси в четири направления – изкуства с модули „Сръчни ръце” и „Изобразителни изкуства”, наука, спорт с модули „Народни танци”, „Подвижни игри” и „Щафетни игри”, образователни и развиващи игри с модул „Занимателна математика”.

330 от общо 384 ученици (1-4 клас) са обхванати по проект „Подобряване качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес” на ОП „Развитие на човешките ресурси”. „ Училището работи вече 3-та година по този проект ” – информира директорката Мария Първанова. По думите й учителите са мотивирани и добре подготвени. Стремят се да прилагат интерактивни методи на преподаване и осигуряват разнообразни извънкласни занимания. Оборудвани по проекта са част от класните стаи, поставени са ламинати.

Началото на новата учебна година е обещаващо. То започна с водосвет, отслужен от отец Георги и пожелания за здраве, късмет и успех към малчуганите.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close