ОбществоРегионални

В МБАЛ-Самоков започна реализацията на четвъртата фаза от ваксинацията

Самоков 365

Четвъртата фаза от Националния ваксинационен план официално започна и на територията на Община Самоков . В инициативата за осигуряването на „зелени коридори“ за ваксинация срещу COVID-19 на 19.02.2021г./петък/ и днес – 21.02.2021г. се включи и СИК към МБАЛ-Самоков ЕООД. В него влизат хората с хронични заболявания и тези над 65-годишна възраст, както и всички останали , които желаят да се ваксинират срещу COVID 19. Ваксинирането е с ваксината на “Астра Зенека”. Очаква се в болницата да пристигнат тези дни и от останалите ваксини.

Паралелно с това ще продължи и имунизацията на хората от 2 и 3 фаза. В петък /19.02.2021г./ са имунизирани 160 лица. Днес първа доза от ваксината получиха 50 лица. В разкрития кабинет за извършване на ваксини в „МБАЛ-Самоков“ ЕООД бе създадена безупречна организация. На място се извършва преглед на лицето, преди да се извърши самата имунизация.

Ваксинацията се извършва от лекари към СИК на „МБАЛ-Самоков“ ЕООД в състав: Д-р Борислав Филчев-началник ОАИЛ, д-р Светла Скелина- началник Отделение по нервни болести и д-р Маргарита Томова-началник Педиатрично отделение. По време на ваксинацията и след това не възникнаха нежелани реакции.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close