ОбществоРегионалниСамоков

В Говедарци подготвят деветото издание на „Дар от природата“

„Самоков 365“

В самоковското село Говедарци започват подготовката за деветото издание на фолклорния фестивал „Дар от природата“. Негов основен организатор е кметството на Говедарци и НЧ „Христо Ботев – 1928“. Той ще се проведе на 27 август.

Местният фестивал е национален и има конкурсен характер. В него могат да се включат фолклорни певчески групи, танцови състави, ансамбли, хорове, индивидуални изпълнители, както и клубове за народни танци.

Основната цел на „Дар от природата“ е да стимулира издирването, съхранението и популяризирането на словесния, инструментален, танцов, обреден и песенен фолклор. Да създаде условия за културен обмен между различни етнографски групи, да даде възможност за откриване на таланти и не на последно място да популяризира самоковския край като място с дълголетна история и богати културни традиции.

На всички групи и индивидуални изпълнители ще бъдат връчени грамоти. Оценяването ще се извърши от професионално жури, като ще има награди за призовите тройки в различните категории и възрастови групи. Предвидени са парични награди, както и специалната награда на кмета на село Говедарци.

Заявките за участие се приемат до 15 август.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close