ОбществоРегионалниСамоков

Връчиха наградите „Учител на годината“

„Самоков 365“

Днес по повод  Международния ден на учителя бяха връчени наградите “Учител на годината”. По традиция наградите се присъждат за постижения през изминалата година в 5 категории и за общ принос в образователното дело.

Тази година бяха присъдени 4 награди “Учител на годината” в отделните категории и 4 награди за общ принос. Наградените учители получиха грамоти и парични премии. По решение на ОбС – Самоков, тази година грамота за постижения в областта на образованието получават и всички номинирани учители.

Кметът Георгиев поздрави учителите по случай празника и подчерта, че Община Самоков винаги ще се отзовава в подкрепа на учителите за преодоляване на предизвикателствата в сферата на образованието. Той пожела успешна, присъствена и по-спокойна учебна година.

Наградата “Учител на годината” в степен “Начално образование” получи Антоанета Механджийска, старши учител начален етап в СУ “Отец Паисий”. “Учител на годината в прогимназиален курс” получи Силвана Оцетова, учител по философия и информационни технологии в СУ “Никола Велчев”. Наградата “Учител на годината в гимназиален курс” получи Мария Андреева – Кроснева – старши учител по информационни технологии в ПГ “Константин Фотинов”. Признанието “Най-успешен млад учител” получи Антония Соколова- учител в ДГ “Детелина”. Награди за цялостен принос в образованието получиха Емилия Трифонова – старши начален учител в ОУ “Христо Максимов”, Димитринка Миленкова – старши учител в ДГ “Звънче”, Николай Ковачев – зам. – директор на ПТ по туризъм, старши учител по специалните предмети “Технология на продуктите за обществено хранене” и Георги Зафиров – старши ресурсен учител в НУ “Станислав Доспевски”.

Грамоти за постижения в областта на образованието получиха Катя Кирова, учител в ОУ “Митр. Авксентий Велешки”, Ирина Копаранова, учител в СУ “Отец Паисий”, Биляна Стамова, учител в ПТГ “Никола Вапцаров”, Дарина Иванова, учител в СУ “Отец Паисий”, Марияна Гаджова, учител в ОбУ “Неофит Рилски”, Маряна Илиева – Русинова, учител в ОУ “Митр. Авксентий Велешки”, Борислава Атанасова, учител в ДГ “Детелина”, Татяна Костова, учител в ОУ “Кирил и Методий”.

Наградите връчиха кмета на общината Владимир Георгиев, зам. – кметовете Люба Кленова и Сия Шехтанова, общинските съветници Михаил Михайлов – председател на ПК “Образование, спорт, култура и младежки дейности” и Ели Георгиева и Миролюба Ташова – членове на същата комисия.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close