ОбществоРегионалниСамоков

Водни спортове и обучение по риболов организират на язовир Искър тази събота

„Самоков 365“

Язовир Искър /от страната на Ново село/ ще бъде домакин на интересно събитие. Еднодневното приключение ще се проведе на 11 септември. Организаторите са осигурили безплатен транспорт от Самоков. Автобусите ще тръгнат в 9.30 сутринта от паркинга на Читалището, с обратни курсове в 17.00 и 20.00 ч. За любителите на риболова в 10.00 ч. в началото на язовира при Ново село ще бъде организирано обучение по спортен риболов. С оглед на противоепидемичните мерки броят на участниците е ограничен до 30.

По същото време в комплекс „Будното око” ще стартира обучение по водни спортове. Желаещите могат да се научат да карат джет, джет сърф, бърза лодка или флайборд. За обучението по водни спортове участниците трябва да имат навършени 14 години. Броят е ограничен до 30 лица.

За всички гости на събитието от 13.00 ч. в Шишмановския манастир ще бъде раздаден рибен курбан. Следобяда ще бъде организирана хоротека с професионален хореограф за разучаване на български хора. Подготвена е и беседа за историята на Шишмановския манастир и житието на Света Богородица. Беседата ще изнесе архиерейският наместник на Самоковска духовна епархия отец Михаил Колев. Празникът ще продължи с хоротека и състезателни игри на поляната на Шишамновския манастир.

След посещението на Шишмановския манастир, отново ще продължи обучението по водни спортове. След края му ще бъдат избрани най-добрите, които ще се включат в импровизирано състезание по майсторско управление на джет. След края на състезанието ще бъдат наградени победителите в игрите. Местата в обученията са ограничени с оглед спазване на противоепидемичните мерки.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close