Регионални

Внимание, камери!

13942309_1036320749750148_1884200223_nАктивно се работи по изграждането на  системата за видеонаблюдение в Самоков.  Общинското ръководство в лицето на кмета Вл. Георгиев, представители на РУ-Самоков заедно с началника Филип Благоев и Никола Вецев от името на фирмата-изпълнител на проекта дадоха съвместна пресконференция, на която бяха разяснени подробностите.

Амбициите и намеренията са съществуваща в момента  схема да бъде дооборудвана с нови камери, разположени на входно-изходните точки и на някои от възловите места в града. От предоставената информация стана ясно, че те ще са три типа и с по-добра резолюция, включително и от т.нар. интелигентни устройства, които безпроблемно могат да разпознават номерата на автомобилите. Отделно от съществуващите се предвижда и закупуването на нови, както някои предоставени като дарение и по този начин ще се осигури обхват на града и околните села. Освен сигурността и обществения ред това ще облекчи работата на Полицията. Би повишило значително разкриването на криминални престъпления и други правонарушения, увери началникът Филип Благоев.  Кметът Вл. Георгиев заяви намерение всяка година да се заделят средства от бюджета за поддръжка и усъвършенстване на системата за видеонаблюдение. Камерите ще могат да се следят не само в Полицейското управление, а и в Общината.

Някои биха разпознали в това „Биг брадър“, който ни дебне буквално отвсякъде, но предприетата стъпка е и с цел превенция. Особено в населените места с по-малко хора и вилните зони, които са обект на чести набези.  Като допълнение на работата в тази посока е и уличното осветление, което в момента се подменя. 34 броя са новите камери, които ще бъдат закупени и в допълнение с наличните биха осигурили доста добър обхват на движението на хора и автомобили. На първо време в града, а на по-следващ етап и в селата. Голямата въпросителна и задача е как ще се поддържа видеонаблюдението. Присъстващите на срещата апелираха хората от блоковете в големите квартали също да помислят относно поставянето на камери  около входовете и външните пространства, с които да гарантират сигурността на домовете си.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close