ОбществоРегионални

Високи скорости застрашават живота на деца и родители в кв. „Самоково“

Илиян Чалгънов

От няколко години насам една улица в квартал „Самоково“ и скоростното движение на моторни превозни средства по нея, застрашават десетки животи на малки деца, техните родители и роднини. Това е краят на улица „Цар Симеон“ и продължението й – улица „Овнарска“.

По протежението на въпросната отсечка се намират две оживени детски площадки, които събират посетители почти целодневно. В същото време по тази основна за квартала улица се движат автомобили с бясна скорост, бързайки да подминат колоната от спрели автомобили пред блоковете 4-и, 7-и и 11-и – проблем, за който се пише от години и досега не са предприети никакви мерки за решаването му. Тази колона от автомобили често става предпоставка за катастрофи, заради липса на видимост при излизане на отсечките пред жилищните сгради.

В продължението на улица „Овнарска“ се намира най-оживената детска площадка в комплекса. Там улицата е много широка и почти винаги се кара бясно. При последния ремонт и проведено рали, на тази отсечка бяха премахнати асфалтовите ограничители на скоростта, а нови не бяха поставени.

Жителите в този район все по-усилено говорят, че са нужни спешни мерки за ограничаване на скоростта по улицата, както и две пешеходни пътеки на улица „Овнарска“, обозначени със сигнализация и червена боя.

Крайно време е това безобразие да приключи.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close