СамоковСпорт

Виктория Гончева – национален шампион от състезанието по ендуро в Банско

Анна Манова

Самоковската състезателка по колоездене Виктория Гончева записа пореден успех и добави още едно отличие в актива си. Този път първото място и медалът са от Петото издание на ендуро по планинско колоездене, което се проведе между 23-25 август, в района на Банско. Състезанието е трети кръг от Българските ендуро серии на Българската колоездачна лига.

Виктория Гончева се състезава в категория „Жени“, в която взеха участие девет байкърки, сред които от Германия, Македония и Турция. Тя срази конкуренцията и стана национален шампион.

Организаторите запазиха традицията един от специалните етапи да бъде на 5,5 км. и доста изтощителен дори и за най-подготвените. Новото тази година бе дисциплината Е-Bikes. Тазгодишното издание на състезанието бе белязано от най-високата си посещаемост до момента с над 100 участници, сред които и доста чуждестранни карачи. Нашата състезателка успя да набере сериозна преднина пред останалите момичета, тъй като това е третото подобно състезание, което тя печели през този сезон.

„Трасетата бяха доста по-лесни от обичайното, но за сметка на това бе необходима много добра физическа подготовка. Не съм изпитвала трудности, много се забавлявах. Организацията беше на ниво. За първи път карам колело в Банско и останах много впечатлена от гостоприемството на  хората и курорта“, сподели пред вестник „Самоков 365“ Вики.

След Банско Виктория Гончева се подготвя за поредното ендуро състезание в Пампорово, което ще се проведе след две седмици, както и за няколко старта по спускане в чужбина и България в началото на октомври.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close