Спорт

Вики Гончева първа в Осогово, подготвя се за Национален шампионат в края на юли

Анна Манова

Самоковската колоездачка Виктория Гончева записа още една титла в архива си. Амбициозното момиче грабна първото място в поредното за сезона състезание, което се проведе между 01.07 – 03.07.17 г. в Осогово, Кюстендил. Тази година към традиционното трасе беше включен и нов участък, който имаше за цел да забави средната скорост на каране, която на места достига до 60 км/ч.

Интересното е, че броят на участниците беше доста по-малко от обичайното, въпреки че от това състезание зависи позицията в ранглистата на България. Но трасето бързо е станало от любимите на нашето момиче, което успя да се класира отново на призова позиция.

„В моята категория нямаше конкуренция, разочароващо бяхме само 2 момичета. Все пак взех първото място с разлика от над 30 секунди. Обстановката беше доста лежерна. Нямаше напрежение, нямаше притеснения по трасето. Този път проблемите по колелото също липсваха и мога да кажа, че всичко мина перфектно. Единствения проблем беше жегата. Въпреки температурите, които бяха над 40 градуса, не си позволих да карам без екипировка и това може би малко се отрази върху времето, което дадох на финалното спускане”, сподели Вики Гончева.

Следващото предстоящо състезание е Националният шампионат, който ще се проведе от 22-24.07.17г. в Боровец. То е и най-важното за сезона.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close