КултураРегионалниСамоков

Вечер пред музея с Мusica al Vivo и Старозагорската опера и балет

Анна Манова

Любителите на класическата музика и балета преживяха една приятна вечер пред Историческия музей в Самоков. Те имаха възможността да се откъснат от ежедневието, да приседнат на открито в августовската вечер и да станат част от музикална разходка сред едни от най-популярните арии, мюзикъли и дуети от опери и оперети. Събитието Мusica al Vivo бе част от програмата по повод празника на града.

Около един част присъстващите се насладиха на изпълненията на солистите, оркестъра и балета на Старозагорската опера. Вечерите пред музея се превърнаха в традиция и неизменна част от програмата за празника на града. В нея са участвали едни от най-популярните имена в музиката като Васко Василев, Веско Ешкенази. Тази година солистите на Старозагорската опера Антоанета Добрева – Нети, Русалина Мочукова и Николай Моцов подариха на самоковци едно приятно изживяване, потопявайки ги в дебрите на класическата музика. Сред изпълненията бяха части от оперетите “Веселата вдовица”, “Херцогинята на Чикаго”, мюзикъла  “Кабаре”. Солистката Нети изпя и своята емблематична песен “Луната спи”. За тази емоционална разходка се погрижиха класическият оркестър с диригент Владимир Бошнаков, както и балетът.

На финала участниците в програмата получиха поздравления и цветя от името на общинското ръководство. А публиката ги изпрати с аплодисменти.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close