Общество

Вестник „Самоков 365” отбеляза своя 4-ти рожден ден

Събрахме 732 лв. в помощ на Георги Йорданов

Анна Манова

13214658_10206825232050449_2078452167_oМиналата седмица екипът на „Самоков 365” отбеляза своите 4 години. На 12 май от 17:30 часа пред входа на обновената галерия „Проф. Васил Захариев” на концерт и чаша вино се събрахме, освен да се почерпим за повода, а и да помогнем на едно момче, което се нуждае от средства за сърдечна трансплантация.

За трета поредна година, откакто ни има на самоковския медиен небосклон, обръщаме празника си в кауза, защото сме разбрали, че само така има смисъл. По този начин се осъществява една от основните роли на медиите като цяло – да изпълняват обществена функция. Каузата ни си има име – Георги Йорданов, а историята му е доста затрогваща. Едно изречение от разговора ни се е запечатило в съзнанието ми изключително много: „Събудих се болен”. В такива моменти човек осъзнава истинския смисъл на нещата и че нищо в този живот не ни е обещано. Днешният ден е подарък, а утрешният надежда. Ето защо на кутията, определена за дарения написахме Кутия за надежда. Защото това, което вие сте отделили от себе си не е само финансово измерение, то е много повече за този човек – протегната ръка в нужда и мисълта, че не си сам в често неравната битка с живота. Тя беше отворена в началото на новата седмица – 16 май от комисия в състав – Мария Вукова – юрист и Йорданка Николова – счетоводител. Сумата, която е събрана от рождения ден е 732 лв., като фирма „Си комерсиал- 7” ЕООД ще помогне тя да надхвърли 1000 лв. Парите ще бъдат преведени по сметката на Георги Йорданов. За тези от вас, които искат да помогнат могат да го направят, банковата му сметка в Райфайзен банк е с IBAN: BG86RZBB91551006819918.

Самият Георги не успя да присъства на празника поради обективни причини, но за да ни уважи беше дошла неговата майка Анна, която беше нарязала малки червени сърца с надпис: „Благодаря”, адресиран към всеки един от присъстващите.

Бяхме подготвили концертна програма, изцяло основана на нашите си, местни таланти от различни възрасти, които абсолютно безвъзмездно се включиха. Подборът им беше такъв, за да се получи приемственост между поколенията, за да можем да осъзнаем, че доброто се прави само от чисти сърца и се възпитава всеки ден. В нашата кауза се включиха и Сдружение „Сили имам да се боря”, които донесоха щанд със свои неща, като събраната сума от продажбите отиде директно в кутията.

Екипът ни изказва своята ОГРОМНА благодарност и признателност към всички замесени в празника ни! На Община Самоков – за помещението, на ПГ по туризъм и учениците на г-жа Сердарева за прекрасното подреждане на пространството и професионалното обслужване, на сладката водеща Валя Гергинова, на музикалното оформление на Николай Войнов / Ники, безкрайни благодарности/, на техниката, предоставена от Илиян Чалгънов, на рецитаторите от ОДЗ “Звънче” – Таня Паскова и Денислав Петров, на малките мажоретки на Веска Терзийска, на страхотните мацки от балета на Катрин Митева, на Маргаритка Бочева и Марина Бочева от читалище “Младост-2003”, на прекрасната Габриела Даганова, на талантливата Божидара Трохарова и на импровизираното присъствие на Ирена Рогачева!

И не на последно място и по значение на осигурения благотворителен щанд на Сдружение “Сили имам да се боря”! Благодарим ви за отзивчивостта и за добрината! Бъдете здрави

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close