ОбществоРегионални

Велопоходът на читалище „Младост – 2003” потегли към Долна баня

Иван Шуманов

Традиционния велопоход организиран от читалище „Младост – 2003” бе проведен на 7-ми юли 2019 г. /както всяка година в неделята, която е близо до началото на месеца/. И така това вълнуващо вело – събитие, очаквано с нетърпение от мнозина вече е със 17- годишна история. Този факт представлява гордост за организаторите и голяма радост за любителите на колоезденето от гр. Самоков.

Поради ремонта на пътя по класическия маршрут /в посоката към гр. Сапарева баня/  –трасето на събитието бе променено и участниците тази година изминаха пътя до гр. Долна баня и обратно през Боровец, с. Радуил и с Марица. Обичайно групата бе съпроводена от автобус и товарен микрбоус за колелата, в случай че някой от участниците се почувства изморен. В организираното колоездене се включиха 28 души колоездачи и 10 съпровождащи лица. Участниците се насладиха на изключитено красиви гледки, слънчево време, общуваха, забавляваха се, грижеха се и си помагаха един на друг, споделяха се вълнуващи истории и идеи за нови спортни инициативи, имаше и 2 спукани гуми, които се отремонтираха в движение. Беше посетена и фермата за щрауси в гр. Долна баня, където читалище „Младост – 2003” осигури обяд за децата и придружаващите лица. Най -малките намериха нови приятели и се завърнаха по трасето със самочувствие и увереност, че са направили и участвали в нещо значимо, много приятно и изключително важно за тяхното физическо здраве и културно обогатяване.

Сред групата от колоездачи бяха и представители на самоковските клубове по колоездене –„Велосамоковци” и „НоБрейнз”. Изключително представяне наравиха Тодор Тодоров на 70 г. възраст, който с голямо вълнение и с изключително силен и кален спортен дух измина цялото разстояние наравно с по –младите мъже. През цялото време на своите колела бяха и 3 деца –сестрички, които гостуваха в нашия град и бяха научили за събитието. Елеонора, Евелина и Емилия Артемовни. Те направиха силно впечатление не само с добрата си спортна подготовка, но и с отлично възпитание. Най – малките участници и също с голямо желание и ентусиазъм бяха Божидар Иванов -5г., Даниел Грахльов – 7г. и Далия Димитрова – 8г.

Ръководството на Читалище „Младост – 2003 ” изказва своите благодарности на всички, подкрепили спортното събитие – Община Самоков, ТД „Рилски турист”, РУ- Самоков, и РУ гр. Костенец. Изказваме своята признателност за високо професионалното отношение и грижа за нашата безопасност на младшите инспектори – Васил Г. Ников и Данаил Ашков –РУ Самоков, както и Петър Кръстев, Йордан Бонов, Светослав Петров, Емил Златков –РУ Костенец. Същите и групата от колоездачи ще бъдат наградени с грамоти.

Желаем успех на всички и разбира се следващата година да бъдем пак заедно!

 

Иван Шуманов

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close