Седмицата

Васил Найденов и Графа за празника на града

GrafaСамоков 365

Васил Найденов, Иван Дяков, Графа и Михаела Филева ще са гостуващите изпълнители за празника на Самоков тази година. Програмата е почти готова и остава да бъдат уточнени само някои дребни детайли.  И този път маратонът от събития ще стартира от 15 август – Голяма Богородица и ще завърши на 21 август – Деня на свмчк. Симеон Самоковски.

Традиционно в първия ден ще се отбележи храмовият празник на Митрополитската черква и традиционният събор на ромския етнос. На 16 август е празникът на Бельова църква, съпътстван с литургия, курбан и фолклорен концерт. Вечерта е Националният фестивал на Неделята е определена и за празник на младежите като през деня на площада ще има състезания по стрийтбол и скейтборд, а вечерта ще бъде концерта на Графа и Михаела Филева. Същия ден от 17 часа ще бъде турнирът по табла на Пломари. Вечерта в музея ще бъде традиционно в понеделник. Гост-изпълнителят все още не е определен. За вторник е предвидена кинеложката изложба, а пътуващото лятно кино ще бъде в сряда. На 20 август от 18 часа ще се проведе конкурсът „Мини мис и Мини мистър“ на Самоков.

Както всяка година ще се проведе кастинг и след това одобрените деца ще преминат през обучение за дефилир и изява на сцена. Кулминацията на празника ще бъде на 21 август. Тогава ще бъде традиционният водосвет, ще бъдат връчени наградите за спортист, отбор и треньор на годината и ще се проведе празничният концерт – заря с участието на Васил Найденов и Иван Дяков. Спортните мероприятия за празника ще се проведат на 15 и 16 август, като се предвижда организиране на турнир по мини футбол в Спортен комплекс – Самоков, турнир по стрелба на стрелбището и турнир по тенис на маса пред Младежкия дом. Предвижда се в рамките на празника да се проведе тенис фест за деца, както и да бъде открит музеят на спорта в зала Самоков, като датите все още се уточняват.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close