Регионални

Ваканция в библиотеката затвори последната корица

Зоя Станкова

Всяко едно изживяване за нас е като различна книга. Всеки нов ден отваряме съдържанието с изгрева, избираме си или по-скоро ни избира някоя произволна глава да я изживеем и на залез затваряме кориците.
На 17 август най-малките читатели и посетители на книжния дом в града ни затвориха последната корица от тазгодишното лятно издание на „Ваканция в библиотеката“, чийто автор съответно е Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“, която отново изписа съдържанието си с много положителни емоции, приятни изживявания, творчески моменти, образователни и възпитателни уроци как да ценим и опознаем хората, природата и книгите.
„Отмина още една шеметна лятна ваканция сред уюта на любимата библиотека“, споделиха библиотечните специалисти от Детския отдел, филиала в „Самоково“ и филиала в IV квартал.
И така, започвайки от „Книжко моя“ на Асен Босев, рецитирана от най-малките, програмите минават през народни и модерни танци, забавни скечове и музикални изпълнения. Раздават се грамоти и усмивки, че и по някоя сълза на раздяла.
Не може да не отбележим момента, че малчуганите от IV квартал отново обират овациите по отношение на подготвената програма за довиждане със своята любима библиотека и своите вълшебници библиотекарки – Марлена Станоева и Мариела Станева, които заслужено получиха трогателен подарък – картина с техните образи.
На свой ред любимите библиотекарки зарадваха децата с награди, сред които четири за най-активен читател и две специални награди за най-верен помощник и приятел на библиотеката, както и две награди за конкурс “селфи в библиотеката”.
Децата бяха подготвили и две сценки, съвременният вариант на „Дядо и ряпа“ и „Хитър Петър и гостилничарят“.
„Като равносметка може да отбележим много нови малки читатели и активно участие от по-големите ни деца. Част от децата подготвиха танците и скечовете самички, ние участвахме в подготовката на сценките“, сподели с нас Мариела.
Завършекът на „Ваканция в библиотеката“ е последната творческа крачка на децата на Самоков преди училищния звънец и звучи в нея по една нотка от най-разностранни емоции, приятелства и изживявания.
И, макар и приключила, в страниците на библиотеката ще продължат да звучат детски смях и гласове… До следващата ваканция!

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close