Общество

„Бъди човек” и по Великден. В Самоков също се търсят човеци

Анна Манова

12087456_10206339875996851_311330732_nКампанията „Бъди човек” търси съмишленици. Отново идва време да покажем способни ли сме да бъдем добротворци. Коледната инициатива „Подари топъл обяд” пожъна голям успех в град Самоков, като няма да е преувеличено ако кажем, че беше една от най-мащабните в страната. Раздадени бяха общо 250 пакета с хранителни продукти от първа необходимост на хора в нужда. Като инициативата продължи не само в един ден както беше обявено за цялата страна, а в няколко, защото желаещите да се включат кой с каквото може не спираха. Взеха участие и някои самоковски фирми, като дадоха стекове с олио, брашно, захар и др. хранителни продукти. По този начин броят на домакинствата, на които се помогна, нарасна.

Сега кампанията продължава с нова сила и с нова дата – 30 април, за Великден. Като апелът е същият: „Предайте нататък. Бъдете съпричастни, бъдете добри. Това е пътят да бъдем силни българи с духовност!” Идеята е отново да се помогне на хора, живеещи под прага на бедността, на пенсионери, които оцеляват с пенсии от порядъка на 120-150 лв. Не се изисква много, ако искате да помогнете можете да закупите хранителни продукти на каквато стойност прецените. Ако не можете да се включите финансово можете да насочите към човек в нужда. Статистиката показва, че на всеки 10 души, 8 познават човек, който едва свързва двата края.

Организатор на събитието отново е Радослав Христов, който вече има опит, а съорганизатори са всички, които имат желание да помогнат. Ще се закупуват хранителни продукти и ще бъдат направени пакети. Все още се уточняват детайлите. Има създадено събитие в социалната мрежа – „Бъди човек – Самоков”, където можете да зададете вашите въпроси или да заявите участието си. Не е късно да проявите човечност!

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close