Регионални

“Букет” от боклуци посреща влизащите в Община Самоков

Коментар: Зоя Станкова

Красиви природни дадености. Гледки. Кътчета, мехлем за сетивата на човек. И… „приятна” изненада, стъпвайки на територията на самоковска община от към Ихтиман.
Непосредствено след билборда на Община Самоков – жители, гости и посетители могат да зарадват окото си с „красиво изписани” шарки от боклуци. Един преливащ контейнер, щедро е разпръснал своите „дадености“ сред зеления фон на природата.
Отговорността тук, мисля, е двустранна – и на Общината, съответно почистващата фирма, и на хората. Въпросът, обаче, не е в това кой, как, защо. Въпросът е защо не се вземат мерки да бъде почистено вече явно пригоденото за сметище място? Защо Община Самоков наместо да посреща с прегръдката на природата, посреща с прегръдката на нелицеприятна гледка от боклуци?
Първо, редно е където има поставен контейнер почистващата фирма да носи отговорност за събирането и извозването на отпадъците от него. И второ, когато нещата са „прелели“, редно е и хората да съобразят, че мястото на техния боклук към момента не е там, до контейнера, където той да бъде разпилян.
И, да въпросът не е да се заяждаме, нито да се прехвърля топката, образно казано. Въпросът опира до там по възможност да се вземат мерки.
Всеки греши, но поправката е важна и възможна при едно добро желание, както в случая, дупките на пътя са предостатъчни за дискомфорта на хората, умственото замърсяване – също, нека поне гледката се запази „автентична“ от към природа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close