ОбществоПолитикаСамоков

БСП за България „Справедливост Сега!

Българските представители в Европейския парламент трябва да се борят заедно за националните интереси

“Самоков 365”

БСП за България представи своята нова „Визия за Европа” пред симпатизанти в салона на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859” в Самоков. На събитието присъстваха кандидатите за членове на Европейския парламент от левицата Деница Златева и д-р. Десислав Тасков.

Началото на срещата бе дадено от народния представител от БСП Радослав Стойчев, който приветства присъстващите.

„Очакват ни избори за едно начало и нов път, по който сме тръгнали. Пътят на една нова Европа, която искаме да създадем. Амбицията и желанието ни са за справедливост за всички нас. И тя да не бъде отлагана, а да се случи сега! Но затова ни е необходима вашата подкрепа и ще се радвам на 26 май да се поздравим с победата и да поемем бъдещето си в свои ръце”, заяви Стойчев. Той представи и двамата кандидати за евровота от листата на БСП за България – Деница Златева и д-р. Десислав Тасков.

Деница Златева е народен представител от 42 НС. Тя е вицепремиер, отговарящ за подготовката на европредседателството на България през 2017 година. В момента е зам.-председател на националния съвет на БСП.

„Тази кампания не беше лека. Ние не бягаме от хората, не се ограничихме само до големите градове, а напротив, посетихме и най-отдалечените места в страната ни. Не ни е страх да чуем болките на хората и именно това ни мотивира да се борим. Разговорът за Европа до голяма степен е и разговор каква да бъде България в тази Европа. Недопустимо е да се гледа на България като страна второ качество”, подчерта Златева.

Тя призова на тези избори да се действа като юмрук, като се надскочи теснопартийният егоизъм и всички, които са се насочили към ЕП, трябва да се борят и да защитават националния ни интерес. Златева подчерта, че листата на левицата е съставена от компетентни лица и доказани професионалисти.

Д-р Тасков е управител на общинската болница в Каварна и зам.-председател на структура на БСП – област Варна. Той поздрави Деница Златева за доказания професионализъм, определяйки я като „европейски капитал” на социалистическата партия.

„Хората ги няма – това е проблемът в България. И това е така, защото не виждат перспектива. Въпреки европейската солидарност, въпреки че 12 години сме членове на ЕС, стандартът ни на живот върви надолу. Истината е, че всеки един е принуден да се спасява сам”, каза д-р. Тасков. „Недопустимо е да имаш ограничения в направленията за педиатри, на фона на това, че страната ни се тресе от демографска криза! И не на последно място е всеизвестният факт, че здравето се е превърнало в търговия. Сбърканата здравна система принуди  лекарите да станат търговци. Нашите каузи са промяна и справедливост!”, заяви той.

На финала гостите Деница Златева и д-р. Тасков, и присъстващите в залата на крака изслушаха песента, която изпрати България в космоса –  „Излел е Дельо хайдутин”.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close