СамоковСпорт

Боян Софин спечели купа „Самоков“ при мъжете /ОБНОВЕНА/

“Самоков 365”

В рамките на три дни /4-6 октомври/ се проведоха Държавно първенство по нощно ориентиране, купа “Самоков” и Държавно първенство по маратон. Боян Софин от отбора на НСА – Сивен спечели в елитната мъжка група на състезанието за купа „Самоков“, което се проведе на 5 октомври /събота/ в Боровец. Самоковецът отново показа отлични умения  и на Държавното по маратон, като успя да се изкачи на стълбичката на трета позиция. Добри класирания при жените направи самоковката Даниела Жаркова.

Държавното първенство по нощно ориентиране се проведе в района на село Рельово на 4 октомври /петък/. Първи в елитната мъжка група завърши Кирил Николов –Дизела от отбора на „Вариант 5”- Търговище, с време 46:41 минути. Втори е неговият съотборник Димитър Желязков на изоставане от 26 секунди. Трети завърши Боян Софин от НСА – Сивен София, с изоставане от 5:09 минути от първия. От самоковския клуб „Соколец” Даниела Жаркова завърши втора в група жени 45, с изоставане от 1:32 минути от първата – Анна Андонова от „Кракра” – Перник. В първенството участваха 210 състезатели от всички клубове в страната.

Купа „Самоков” се проведе в местността Широка поляна – Боровец, на 5 октомври /събота/. Повечето от състезателите решиха да запазят сили за маратона в неделя. При мъжете Боян Софин от отбора на НСА – Сивен завърши първи с време 30:15. Николай Димитров от „Браун тим” /Велико Търново/ изостана с 15 секунди от първото място. Трети се нареди Мариян Ноев от „Бачо Киро” /Дряново/ с изоставане от 3:08 минути. За купа “Самоков” участваха 174 състезатели.

Държавното първенство по маратон се проведе в района на село Рельово на 6 октомври /неделя/. При мъжете първи завърши Кирил Николов – Дизела от отбора на „Вариант 5” – Търговище, с време 2:04:15 часа. Втори завърши Ивайло Каменаров от „Компас крос” – Русе, с изоставане от 9:04 минути. На трето място е Боян Софин – НСА – Сивен София с изоставане 13:47 минути от първия. От отбора на „Соколец” – Самоков Даниела Жаркова в група жени 45 завърши на четвърто място. В маратона участваха 230 състезатели от всички клубове в страната.

Състезанията бяха организирани от Българска федерация по ориентиране, КОС– НСА – Сивен и Община Самоков. Това бяха и последните държавни първенства за годината в календара на Българската федерация по ориентиране.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close