Боровец

Боровец с номинации в 4 категории на Световните ски награди

Вила СтрезовАнна Манова

Световните ски награди са създадени през 2013 година и тяхна основна цел е повишаването на стандартите в предлагането на ски услуги, както и да отличат фирмите, утвърдили своето лидерство в областта. Тази година престижното издание отреди 7 номинации за курорта Боровец, като те са в основни 4 категории – „Най-добър български ски курорт”, „Най-добър български ски хотел”, „Най-добър български бутиков ски хотел” и „Най-добра българска ски вила”.

В най-значимата категория – „Най-добър български ски курорт” Боровец ще мери сили със своите основни конкуренти Банско, Пампорово и Витоша. За хотел на годината у нас хотелите „Феста” и „Ястребец” се „борят” за първото място наред с „Кемпински Хотел Гранд Арена”, който е с две статуети до момента, „Лъки Банско” и „Премиер Лъкшъри Маунтин Резорт”, както и „Орловец” от Пампорово.

Хотел „Алпин” /победител за 2014г./, „Клуб хотел Янакиев” и „Ледените ангели” са представители на Боровец, които си оспорват титлата за „Най-добър бутиков хотел” с хотел „Танне” от Банско, както и „Ива и Елена” и „Вила Гела” /победител от 2013 г./ – Пампорово. А при вилите „Вила Стрезов” в Боровец е в една категория с „Жора” и „Мила” от Банско и двойният шампион „Вила Гела” от Пампорово.

Гласуването стартира от 5 юни и ще продължи до 25 септември 2015 г., като последните месеци ще определят кои дестинации, хотели, хижи  и ски фирми ще вземат това високо отличие в ски туризма. Световните ски награди са единствената глобална инициатива, която цели да популяризира и възнагради високите постижения в световния ски туризъм. В гласуването се включват членове на ски общността, професионалистите в туризма – тур. оператори, агенти, медии и ски потребители.

Тази година, събитието World Ski се провежда за трети път. Като надпреварата е между 24 държави от 5 континента, а победителите ще бъдат обявени на традиционната церемония в хотел „А – Роса” в Кицбюел /Австрия/, по време на тридневна празнична програма, 20-22.11.15 г. Носителите на Световните ски награди ще бъдат обявени на гала вечер на 21 ноември 2015 г.  За първи път ще може да се гласува чрез специално приложение на смартфоните. Приложението дава достъп до информация за времето, снежната покривка, работещите съоръжения и ски писти – всичко е направено с цел удобство и по-лесна ориентация от страна на туристите в избора на най-подходящата ски дестинация. През зимния сезон 2014/ 2015 приложението е имало повече от 2 мил. потребители.

Гласуването става след регистрация на интернет страницата на Световните ски награди, на адрес: http://worldskiawards.com/nominees/2015/europe/bulgaria. Гласът си може да даде всеки лично или като представителна фирма в бранша, не по-късно от 25.09. 2015 г.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close