Самоков

БОРОВЕЦ ОТКРИВА СЕЗОНА НА 13 ДЕКЕМВРИ

borovecБоровец ще предложи двойно повече удоволствие за скиори и бордисти тази зима. При това – на непроменени цени, тъй като лифт картите се запазват както миналия сезон. Инвестициите за Зима 2015 осигуряват нови възможности за феновете на ски и борд спортовете, като правят курорта по-малко зависим от климатичните условия.

Още сняг!

Месец преди официалния старт на ски сезона Боровец е по-готов отвсякога да посрещне скиори, сноубордисти и всички влюбени в планината. Дори зимата да не бъде особено снежна, най-големият планински курорт на България се подготвя за силно зимно изживяване.

Комплексът ще отвори предстоящия ски сезон с двойно повече писти с мощности за изкуствено заснежаване. Вече и ски център „Ситняково” (“Централен Боровец”) освен ски център „Ястребец” разполага с оръдия за висококачествен технически сняг на всички свои писти.

Повече сняг и светлина – повече удоволствие

С двойно повече оръдия за изкуствен сняг – общо 160 на брой, и с увеличен капацитет на снегоутъпкващата техника вече се гарантира качествено покритие на около две трети от площта на курорта. Така Боровец ще предостави на всички скиори и сноубордисти – от начинаещи до средно напреднали и експерти – още повече удобство, време и удоволствие на пистите.

Курортът дава и отлични нови възможности  за нощно каране. От този сезон светли през нощта ще бъдат още две писти „Мартинови бараки 4” и „Ротата”, както и долната част на ски път “Ситняково”, с което площта на нощните писти нараства два пъти. Ако избирате познатите маршрути за своите нощни спускания, пистите „Мартинови бараки 1, 2 и 3”, „Рила” и „Иглика” също ще бъдат осветени от 18 до 22 часа.

За търсачите на силни усещания

Жадувате за фристайл забавления? В двата терейн парка в курорта – Сноу Парк Бороспорт в горната част на писта “Попангелов” и Промо Парк Боровец срещу хотел “Рила” в централен Боровец, ще откриете перфектните условия за високоадреналиново изживяване. Новите Stash трасета в парка, както и модерните релси, джиб линии  и скокове гарантират различно забавление за по-приключенски настроените скиори и бордисти.

Тази година ще се насладите и на майсторството на професионалистите, които ще демонстрират умения по време на Държавното първенство по Slopestyle и  Big Air – малка част от всички вълнуващи събития в програмата за сезона.

Празници в Боровец

През новия сезон хотелите в Боровец ще предложат още по-висока стойност на туристите, решили да посрещнат коледните и новогодишните празници на планина.

Ранните записвания с големи отстъпки до 15% започнаха и ще продължат до края на ноември. Хотелите предлагат и редица изгодни пакетни и индивидуални предложения за ски ваканция през целия сезон.

Зимната приказка в Боровец започва съвсем скоро. Спортният директор на курорта Георги Кочов обяви: “Официалното откриване на сезона е на 13 декември – събота. По това време в курорта ще се състои и Европейското първенство по кроскънтри – едно от четирите топ състезания в календара на Европейската атлетическа асоциация. Големият спортен форум ще събере около 800 състезатели – мъже и жени, младежи и девойки до 23 години, юноши и девойки старша възраст. Ще участват представители на повече от 40 страни.”
Ръководството на „Бороспорт“ се надява да отвори ски зоната за най-запалените скиори и бордисти по-рано – още в края на този месец или в началото на декември, ако има подходящи условия за това.

Откриването на сезона наближава. Не изпускай! Спускай по любимите писти в Боровец!

 

Related Articles

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close