ПолитикаРегионалниСамоков

Бившият зам.- кмет Сия Шехтанова ще се бори за депутатско място в листата на „Продължаваме промяната“

„Самоков 365“

Листата на ПП „Продължаваме промяната“ за 26 МИР София област вече е ясна. В нея участие взимат осем лица. Водач отново д-р инж. Александър Дунчев. В 47-ото НС той успя да внесе с колегите си редица предложения за независимост на горската система, за прозрачност и по-ефективен контрол върху горите. В листата влиза и едно ново лице за партията, което ще представлява Община Самоков, а това е бившият заместник – кмет Сия Шехтанова. Координатор на партията за Софийска област е Йосиф Заркин, също самоковец.

Сия Шехтанова е на пета позиция като преди нея са адвокатът и преподавател Димитър Гочев, финансистът Милен Манев, младши адвокат Владимир Николов. Листата се допълва от юриста Иван Велков, учителят Мариета Козлова и преподавателят по „Устойчиво развитие и маркетинг“ д-р Цветелина Симеонова – Заркин.

През май месец тази година стана ясно, че дългогодишният служител в Община Самоков, повече от 18 години, Сия Шехтанова е освободила поста си на зам.- кмет по финансовите въпроси. Тя беше на тази позиция десет години. Непосредствено след това на нейното място бе назначен кадърът на БСП Дончо Зашев, който преди това беше общински съветник от квотата на червените. Кметът Георгиев тогава подчерта, че няма критики към работата на Сия Шехтанова и не даде никакво друго обяснение за рокадата. Мълчание имаше и от страна на Шехтанова, на която по думите на кмета е предложено да се върне на старата си длъжност като директор на Дирекция „Местни данъци и такси, бюджет и контрол“, но тя не е приела. До края на лятото, когато стана ясно, че тя вече е от ПП „Продължаваме промяната“.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close