Любопитно

Беседа за Левски проведоха в детския отдел на библиотеката

Анна Манова

Беседа за Левски бяха подготвили за любознателните малчугани от детския отдел на Общинска библиотеката „Паисий Хилендарски” Тя в във връзка с отбелязването на 144 години от обесването на Васил Иванов Кунчев, което по традиция почитаме на 19 февруари.

Цялата седмица в няколко поредни дни малките ученици имаха възможността да се запознаят с личността на смелия наш герой. Първите ученици, които успяха да разберат повече за делото и живота на Левски бяха възпитаниците на НУ „Петър Берон”. Те посетиха детския отдел на библиотеката в понеделник /13.02/, след тях в сряда и четвъртък беседа слушаха малчуганите от ОУ „Христо Максимов”, а в последния ден от седмицата – петък /17.02/ в беседата участваха ученици от първите класове на ОУ „Мир. Авксентий Велешки”.

Беседата, посветена на Левски, водена от Нели Ковачка, започва с детството му. Преминава през живота и делото му и приключва с трагичната му смърт на бесилото. Към нея Нели беше подготвила и две кратки филмчета – едното включваше момента на обесването и последни слова на Левски под трагичното бесило, а второто беше предсмърното му писмо. В хода на беседата към децата бяха задавани въпроси за това до колко са запознати с личността на Дякона. Те изненадаха с познание на множество факти. Беше им обяснена и свързаността на Левски с нашия град и това, къде точно се намира него барелеф. Беседата приключи с прожектиране на мултимедия на най-популярните изрази на Левски, останали вечни във времето. Имаше и подреден кът със снимки, книги и материали за Левски, които децата разгледаха с интерес.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close