Самоков

„Баба Марта бързала“… към Общинската библиотека

Зоя Станкова

В притихналите първи месеци от всяка нова година Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“ „се чува“ в обществения живот със своите събития – кога с тематично поетично четене, кога с представяне на някоя нова книга, кога с някоя детска работилница преди „пика“ от събития по пролетно време.

От 20 до 28 февруари в Детския отдел и филиалите в IV квартал и „Самоково“ се организира Работилница за мартеници за всички малчугани, чиито сетива, въображение и енергия се превръщат в творчество.
Когато създаваш, когато се раздаваш, се чувстваш значим и пълноценен, затова и работилниците за деца, които периодично се организират от Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“, помагат на децата да могат да доразвиват техния потенциал и ги карат да се чувстват като значими малки хора в голямото общество. Затова нека всички ентусиасти да заповядат да се забавляват заедно в Работилницата за мартеници от 20 до 28 февруари в Детския отдел и филиалите в IV квартал и „Самоково“, където ще имат възможността да изработят  своите оригинални мартеници и картички.
В Общинска библиотека малчуганите, заедно с библиотечните служители ще съживят не само насладата от връзване на мартенички и направа на картички, честитки за празника, но и удоволствието от това да сътвориш нещо сам и да бъдеш част от традицията…
А, „Баба Марта бързала“, затова нека се спрем на 20 февруари в библиотеката и да видим, какво ще върже, изработено от сръчните малки ръце на нейните помощници!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close