Злободневно

АПИ осигурява средства само за изкърпване на участъци около Самоков

Анна Манова 

Готвеният в събота протест, свързан с безобразното състояние на пътя Самоков – Дупница, изкара на преден план и ситуацията с останалите проблемни участъци в района, стопанисвани от АПИ: Самоков – Ихтиман, Самоков – София, Самоков – Мальовица. В официално писмо от пресцентъра на Агенцията информират, че над 252 хил.лв. са осигурени за изкърпване на път Самоков- Дупница и Самоков – Говедарци – Мальовица.

В плана за действие за текущ ремонт на второкласния път са отделени 192 хил.лв. се споменава в писмото. Като ремонтните дейности в област Кюстендил вече са изпълнени. Изкърпването на частта, за която отговаря София област, започна миналата седмица. Изкърпването ще продължи и през юни. Това се случи непосредствено след пуснатата информация в социалната мрежа за организирано масово недоволство и евентуално затваряне на пътя. Като преди това по-загрижени шофьори се опитаха да обезопасят трасето с подръчни средства, поставяйки купчини от гуми с надпис „СТОП”, разположени в големите зейнали ями.

В писмото още се споменава, че по инициатива на Областно пътно управление – София заедно с кмета на Самоков ще бъде извършен оглед на участъка, преминаващ през село Клисура. На него ще се търси решение за подобряване отводняването на отсечката в населеното място.

А през месец август се планира изкърпване и на друг участък – Самоков – Говедарци – Мальовица, ще бъде възобновена и хоризонталната маркировка. Сумата за ремонта възлиза на 61 хил.лв. Тази дейност е с цел осигуряване на безопасното движение в тези посоки.

Агенция „Пътна инфраструктура“ разполага с технически проект за основен ремонт на 32,5 км от пътя II-62 Дупница – Клисура – Самоков и търси възможности за осигуряване на необходимия финансов ресурс. Индикативната стойност за изпълнение на строително-монтажните работи, строителния и авторския надзор, е над 39 млн. лв.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close