ОбществоРегионални

Авария и подмяна на спирателните кранове оставиха голяма част от града без вода

Самоков 365

Тече ремонт на улица „Преспа”, която е една от основните пътни артерии в града. Тя минава по протежението на най-големия квартал „Самоково” и от тази гледна точка състоянието й провокира интерес. Неочаквана авария в района на Поликлиниката, причинена от ремонтните дейности и подмяната на ВиК системата остави без вода голяма част от града. Отделно от това тече планов ремонт на всички спирателни кранове и изпускатели, информира началникът на ВиК за района на Самоков  – Ивайло Добруджански като добави, че поради тази причина е възможно да има нарушено водоподаване. „Надяваме се в рамките на работния ден да има вода”, заяви той.

Работата по подмяна на водопроводните тръби обхваща улицата по цялата й дължина, тъй като съществуващият е на повече от 60 години като се налага да захранва огромен брой жилища – блоковете, «Самоково» и болницата. През дългогодишния екплоатационен период се появяват много на брой аварии, които са предпоставка за дълга липса на водоподаване. От средата на март пък започна изграждането на канал и подмяна на водопровод в частта от ул. „Вардар” до завод „Самел” АД.  Към канала се поставиха ревизионни и дъждоприемни шахти. На останалата част на улицата, която се ремонтира ще бъдат изградени и противопожарни кранове. Финансирането е със средства на Община Самоков като целта е да бъде извършен преди да стартира проектът за основен ремонт . Стойността му около 2 млн. със средства, осигурени по ОП „Развитие на селските райони“.

Ивайло Добруджански информира, че спирателните кранове ще се подменят поетапно като се започне от най-важните. По този начин ще се реагира по-бързо при течове и ускори времето за реакция.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close