Слайд категория

Янко Ташев трети на Гран при България

qnko tashev klasiraneПлевен беше домакин на Гран при България, което бе втори кръг на Европейския шампионат по Супермото, първи кръг на Източноевропейския шампионат и първи кръг на Републиканския шампионат на писта. В състезанието взеха участие България, Румъния, Сърбия, Турция, Македония и Австрия. Трасето Долна Митрополия в Плевен събра над 5 000 зрители, които гледаха с интерес състезанието.

В клас S3 + Open, в първия манш, Янко Ташев (Хонда) се класира на второ място, а във втория на трето. В крайното класиране,  самоковецът остана трети.  Пред него се наредиха Александър Георгиев (КТМ) и Ангел Караньотов (ТМ) с призовото първо място. „Конкуренция имаше в лицето на Ангел Караньотов и Александър Георгиев, но съм доволен от себе си и от това състезание” – сподели младият талант от Самоков пред „Самоков 365”.

Следващото състезание на Янко е на 15 юни (неделя) в Чехия, където отново ще премери сили със своите конкуренти. „Надявам се да мога да се класирам в Топ10 на европейския шампионат по супермото”  – добави той. 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close