МотокросОбществоРегионалниСпортСпорт

Янко Ташев грабна златото на Европейския шампионат по СуперМото в Долна Митрополия

Илиян Чалгънов

Снимка: lap.bg

Янко Ташев се окичи с победа и зае първо място на Европейския шампионат по СуперМото в Долна Митрополия. Състезанията по мотоциклетизъм на писта се проведоха през уикенда.

Ташев (  МСК Ридо Самоков,ТМ) спечели победата в OPEN като си размениха по един манш с Микахит Зенгин ( Турция, ТМ) . Заради успеха във второто пробягване първото място с 47 точки зае Ташев, Зенгин със същия актив е втори, а трети Влад Неага ( Румъния,ТМ).

Летищен комплекс „Долна Митрополия” прие 92 състезатели от България, Сърбия, Македония,Румъния, Естония , Русия и Чехия ,които караха в различните класове. Времето и условията бяха перфектни за пилоти и за над 20 000 души публика, която присъства по време на оспорваните маншове и дисциплини. Надпреварата се организираше за 10-та поредна година в памет на големия приятел на моторните спортове Димитър Калчев, а неговия син Георги награди част от призьорите и говори по време на откриването. Гран При България беше официално открито от председателят на организационния комитет Румен Петков, в присъствието на президентът на БФМ Богдан Николов и други.

Невероятен момент настъпи по време на церемонията на състезателите по СуперМото, когато секунди преди награждаването, пилотът ни в клас OPEN Георги Владимиров се качи на подиума и силно развълнуван предложи брак като падна на колене пред красивата си приятелка Виктория. Публиката ръкопляскаше и очакваше отговора на Вики. Когато тя каза заветното ДА и сложи пръстена всички избухнаха в аплодисменти и двойката получи десетки пожелания за здраве и щастлив семеен живот.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close