РегионалниСпортСпорт

Янко Ташев втори на европейският шампионат по СуперМото

Илиян Чалгънов

Янко Ташев стана втори в клас OPEN, на европейският шампионат по СуперМото на летищен комплекс “Долна Митрополия”, Плевен  през уикенда. Общо трима българи финишираха накрая на сезона с титлите в класовете OPEN, S3 и JUNIOR.

Веселин Иванов триумфира с европейската титла, въпреки че в двата манша остана на третото място, но благодарение на 168-те точки ликува като първенец на Стария континент. Александър Георгиев (България, КТМ) спечели днешното състезание.

87 пилоти от Македония, Гърция, Румъния и България караха в различните класове и дисциплини. Веднага след официалната церемония по откриването на Гран При България публиката дълго аплодираше петкратния национален шампион по мотоциклетизъм Сергей Сергиев-Сижо, който след инцидент преди 22 години остана в инвалидна количка. Въпреки това, днес Сижо показа, че с много воля и силен дух може отново да бъде на мотор, като кара машина специално адаптирана за неговите нужди на две колела. Сергиев направи две обиколки на пистата, а след това десетките зрители се снимаха и вземаха автографи от него.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close