ОбществоРегионалниСамоков

Яна Назлиева и Лина Гаврилова – вицешампиони от международния конкурс „Орфей в Италия“

„Самоков 365“

Пореден успех за талантливите момичета от танцово студио „Кати денс“. Макар и във време на пандемия пластичните девойки под ръководството на Катрин Митева добавиха още една награда, този път международна.

Дуетът Лина Гаврилова и Яна Назлиева станаха вицешампиони в съвременните танцови техники в XII Международен фестивал на изкуствата за деца и младежи „Орфей в Италия“ 2020. Те завоюваха второ място в четвъртата възрастова група, в категория „Съвременни танци“. Те се доказаха в един от най-големите конкурси в Европа, който събира хиляди танцьори, певци и музиканти.  Конкурсът е ежегоден и е организиран от Арт център „Кърнолски“, с артистичен директор Снежана Полихронова – Кърнолски. А конкурсните категории са – вокал, танц, фолклор, мажоретки, духови оркестри и хорове. Тази година заради пандемията конкурсът се проведе онлайн.

„Нямам думи, с които да изразя щастието и гордостта си. Благодаря ви – Лина и Яна, че работите, като едни истински професионалисти. Заслужавате все по-големи успехи. Благодаря им на родителите за подкрепата и доверието. Благодарим на организаторите и журито. Обичам ви, страхотно дуо!“, сподели развълнуваната ръководителка на момичетата Митева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close