ЗлободневноОбществоРегионални

Юри Дикин: „Благодаря на всички хора, които ни помагат. Съветвам ви да си правите застраховки”

Анна Манова

В дома му на ул. „Граф Игнатиев 10” откриваме стопанина на изгорялата къща Юри Дикин. Семейството му вече започва да се отърсва от преживения преди седмица шок. Изгорял е целият покрив и третият етаж. Вторият е наводнен. Причината за пожара, отново по думите на потърпевшия, е забравен за кратко включен котлон, по невнимание. Пораженията достигат до втория етаж, който е наводнен в следствие на гасенето на огнения ад.

По думите на Юри Дикин за ремонтни дейности на покривната конструкция и изгорелия етаж, по груби сметки, са необходими около 25 хиляди лева. Семейството е успяло да намери майстори, които започват работа по реконструкцията още през тази седмица. Основното притеснение на семейството е, че времето през есенните месеци в Самоков е много променливо и може да ги свари неподготвени. Има и добри хора, които до момента са оказали финансова подкрепа, поставени са кутии за дарения, а доброволци са помогнали физически. Положителното е, че ежедневно в създадената група в социалната мрежа „Да помогнем на сем. Дикини, чиято къща изгоря”, се включват хора не само от Самоков с желание да помогнат с поставянето на още кутии в други градове или чрез организирането на бригади от доброволци. Всеки, който има желание да помогне на семейството може да го направи на място в дома им.

„Искам да изразя своята голяма благодарност към всички хора, които се отзоваха изключително бързо на нашия зов за помощ. Особено на момичетата и момчетата, които дойдоха на 16 септември да помогнат да изхвърлихме част от боклука. Останах много приятно изненадан от тези млади хора. Бях изгубил надежда, но си я върнах. Семейството ми е благодарно и на хората, които са отделили от спестяванията си, за да ни помогнат. Нека всички да са живи и здрави. Призовавам хората да си правят застраховки, тя дава сигурност в моменти на различни инциденти”, сподели пред нашия екип Дикин.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close