Спорт

Щурмът на Наско Петров в Италия продължава

Христиана Видинова

Пореден трофей към своята колекция прибави малчуганът Атанас Петров от провелия се 3-ти кръг на шампионата по ски алпийски дисциплини в Санта Катерина.

В надпреварата участие взеха 300 състезатели от две възрастови групи – 2005-2006 и 2007-2008. Наско стартира под №101 и отново нищо не го спря да даде най-добро време, като се пребори с конкуренция от 70 момчета в своята възрастова група. Организаторите бяха подготвили изключително трудно трасе, което за пореден път не се „опъна” на детето-чудо.

 „Сега, когато застанах на старта, си мислех как най-бързо да стигна до финала. Много съм доволен от начина, по който карах и се радвам, че спечелих”, заяви специално за Viasport.bg българчето.

 „Неговите наставници са му казали да се състезава за себе си и че ако сам не се бие, няма кой да го победи. Явно е започнал да ги слуша и нещата се получиха”,  разкри за Viasport.bg майката на Атанас Петров – Мария Димова.

Състезателите, които се качиха на почетната стълбичка бяха зарадвани от купи, а също така и нова екипировка. Наско получи суичър на италианската марка за ски “Vitalini”. Като повечето детски отбори в Италия са екипирани, имено от този бранд.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close