Любопитно

Ще четем лафовете на Кореняците в книга

korenyaciМария Галчева

Уникално смешните изрази от “Кореняци Самоковци” – известната страница във фейсбук, съвсем скоро ще видят бял свят, издадени в хартиен вариант. Както са казали хората – написаното остава.

Това научи „Самоков 365” от идеолога на страницата Ангел Щъркелов, който добави още, че книгата ще включва всички авторски стихчета, забавни скечове, както и нови неща, които не са попадали в интернет. „Без простотиите, въпреки  че има и такива постове…ама нашето си е наше” – казва той и си дава срок от около 3-4 месеца, за да приключи изцяло работата по нея.

Негова задача освен селекцията е още и това да намери спонсори за издаването на  бъдещата книга.

Както знаете, появата на „Кореняци самоковци” за нула време предизвика същински фурор. В нея започнаха да се появяват типично самоковски изрази, които на пръв поглед стряскат с натурализма си, но всички ги използваме по различни поводи, а резултатът обикновено е един и същ – бурен смях.

В страницата влизат както авторски неща, така и изпратени изрази от всички фенове на страницата. Оттам всички си припомнихме някои типични наши словосъчетания, който трайно навлизат в разговорите ни като непресъхващ извор на солен хумор, характерен за региона ни.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close