Злободневно

Ще се ремонтират ли републиканските пътища в района?

file6339В рамките на Български икономически форум кметът Владимир Георгиев участва в работен обяд с регионалния министър Лиляна Павлова на тема „Перспективи за развитие на обществената инфраструктура през 2016-та“. Преди срещата кметът изпрати писмо с въпроси към регионалния министър.
Най-важният въпрос бе планират ли се средства за основен ремонт на републиканска пътна мрежа на територията на Община Самоков, а именно пътищата – Самоков – Дупница, Самоков – Ихтиман, Костенец-Самоков-София, Самоков-Ковачевци и Самоков-Мальовица. Планира ли се изграждането на скорестен път Рила в програмен период 2014-2020, който да свързва магистралите Струма, Тракия и Хемус, преминавайки край Дупница и Самоков.
Предвид географското разположение и продължителния зимен сезон с облни снеговалежи и снегонавявания и надморската височина на Самоков, трябва да има завишаване на държавните средства за зимно подържане и снегопочистване.
Не е маловажен въпросът за финансирането на избработването на Общи устройствени планове на общините от Министерство на регионалното развитие.
По отношение на въпроса относно пътя за Дупница, министър Павлова отговори, че е наясно с проблема и пътят е включен. В този контекст кметът заяви, че трябва всички заедно – община, областна управа и граждани да отстояват този проект да се реализира.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close